Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.            

JA, ik ga akkoord X

     
 

Bekijk en bestel PRPS jeans online bij Bloom Fashion!

 
     
 

Over PRPS

PRPS (Product with Purpose) is een high-end Amerikaans jeans label dat ‘bruised denims’ (gekneusde spijkerbroeken) produceert. De broeken zien er door een langdurig en handmatig verouderingsproces uit alsof ze al jaren zijn gedragen. PRPS jeans wordt in Japan geweven van de allerbeste Zimbabwaanse katoen. PRPS gebruikt daarvoor vintage 'shuttle looms', ofwel de authentieke weefmachines die vroeger werden gebruikt om denims te maken. De jeans zijn ongekend populair onder jeansliefhebbers en worden gedragen door vele Hollywoodsterren.

Het kostte de eigenaars van PRPS twee jaar voordat ze de juiste Japanse ambachtslieden hadden gevonden om hun jeans te laten produceren. Daardoor kan PRPS nu bijzondere jeans leveren, gemaakt door mensen die nog weten hoe het vroeger ging, met de hoogste kwaliteitseisen en oog voor detail.

Om er ‘bruised’ uit te zien moeten deze denims flink onderhanden genomen worden. Elk exemplaar wordt met de hand bewerkt totdat hij eruitziet alsof hij jarenlang gedragen is. Daarna ziet hij er als gekneusd uit – maar nooit kapot of gebroken. "Bruised but never broken" is dan ook de life slogan van het merk.

Ook besteedt PRPS veel aandacht aan details zoals de ritsen, knopen en de binnenkant van de zakken, die vaak van contrasterend materiaal gemaakt zijn. Er hangt vanwege de exclusieve materialen en het langdurige productieproces wel een stevig prijskaartje aan de jeans.


PRPS Fall/Winter 2011:


  Mannencollectie:
→ Bekijk en bestel de complete PRPS collectie voor mannen 
 

PRPS model Fury E69P103R Enzym Wash

PRPS model Fury E69P103R Enzym Wash

€ 245,00

PRPS model Fury E63P132R 6 Month Wash

PRPS model Fury E63P132R 6 Month Wash

€ 229,00

PRPS model Fury E67P42R Enzyme wash

PRPS model Fury E67P42R Enzyme wash

€ 269,00
 


Sale:

→ PRPS met korting in de Bloom Sale Store