Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.            

JA, ik ga akkoord X

 Missoni | Bloom Fashion

     
 

Bekijk en bestel Missoni online bij Bloom Fashion!

 
     
 

Over Missoni

 

 

Het bedrijf Missoni is in 1953 door Ottavio en Rosita Missoni opgericht. Ze zijn begonnen met een kleine knitwear werkplaats in de buurt van Rosita's woonplaats. 

 

De eerste collectie die zij onder de naam Missoni presenteerde was in 1958 in Milaan. Het merk deed het heel goed, mede door de ondersteuning van Anna Piagg die destijds bij het tijdschrift Arianne werkte. 

 

In 1965 ontmoete Rosita de franse styliste Emmanuelle Khanh in New York. Deze samenwerking leide tot een nieuwe collectie in 1967. Zij werden vervolgens uitgenodigd om naar de Pitti Palace beurs in Florence te komen. Rosita zij daar tegen haar modellen dat zij hun bh's moesten uitdoen, omdat de kleuren niet goed paste bij de kleding die doorscheen. Dit gaf een hoop sensatie en Missoni werd het volgende jaar niet meer voor deze beurs uitgenodigd. Het merk Missoni groeide wel heel hard door deze stunt, wat resulteerde in de bouw van een nieuwe fabriek in 1969.

 

Missoni bereikte de piek van haar invloed op de modewereld in het begin van de zeventiger jaren. 

 

Kom gerust de door ons gevoerde Missoni collectie eens in onze winkel in Laren NH bekijken. Mocht je dit liever online doen klik dan hier


 

 

Vrouwencollectie Missoni:

→ Klik hier voor de Missoni collectie voor vrouwen